Betrokken én tevreden medewerkers voegen meer waarde toe

Binden & boeien van medewerkers is cruciaal om uw organisatiedoelstellingen te realiseren.Wetenschappelijk onderzoek wijst dat ook keer op keer uit. Betrokken én tevreden medewerkers zijn effectiever, creatiever, gelukkiger en gezonder. Ze dragen bij aan een plezierig werkklimaat, zijn meer geneigd tot samenwerking, vertrekken minder snel en zijn vaker bereid om nét dat stapje extra te zetten. Bovendien zijn het uitstekende ambassadeurs voor uw organisatie.

Binden & Boeien betekent vragen wat nodig is

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de stijl van leidinggeven en de mate waarin de medewerker de ruimte ervaart om het werk naar eigen inzicht in te vullen, in grote mate bijdragen aan de betrokken- en tevredenheid van medewerkers. Zo blijkt bijvoorbeeld uit de HR-benchmark 2016 van Raet dat 75% van de medewerkers graag zelf de regie houdt op zijn of haar ontwikkeling. Slechts 34% reageert echter positief als de werkgever een ontwikkelingsprogramma opstelt. Daarnaast is persoonlijke aandacht cruciaal. Geef medewerkers een stem. Betrek ze pro-actief bij nieuwe ontwikkelingen, stimuleer ze om mee te denken over de koers van de organisatie en kies ervoor om écht naar ze te luisteren.

Uiteraard zijn hier ook grenzen aan. Uiteindelijk gaat het om het vinden van een goede balans tussen de wensen van medewerkers enerzijds en de missie, visie en organisatiedoelstellingen anderzijds. Ik help u om deze balans te vinden.

 

Reacties zijn gesloten.