Recruitment: de gewenste sollicitanten bij u aan de poort!

In de arbeidsmarkt anno 2017 hebben steeds meer organisaties moeite om hun vacatures in te vullen. Onderzoekers van de Rabobank luidden in juli 2017 zelfs de noodklok. Zij toonden aan dat sommige bedrijven niet kunnen doorgroeien omdat ze geen mensen kunnen vinden. Nou is krapte een relatief begrip. Het is vaak een mindset en het gevolg van beperkingen binnen een organisatie.

Quick wins
Soms kunnen we snel schakelen. Bijvoorbeeld door uw vacatureteksten en de werken-bij-site te verbeteren of social media te benutten.

Wervingsanalyse: knelpunten recruitment in kaart
Vaak ligt de oorzaak dieper. Via een wervingsanalyse breng ik belangrijke knelpunten van uw recruitment kaart. In hoeverre bent u in staat om veelgevraagde kandidaten te verleiden en deze centraal te stellen? Beschikken u over actuele doelgroepkennis en de juiste recruitmenttools? Spreekt uw boodschap sollicitanten aan? Zetten uw vacatureteksten kandidaten in beweging? Is uw aanbod aanlokkelijk genoeg? Weet u uw wervingsdoelgroepen überhaupt te bereiken en schakelt u de juiste media in? En is uw recruitmentproces op orde zodat u sollicitaties snel en efficiënt kunnen afhandelen? Ik wijs u de weg!

Reacties zijn gesloten.