Recruitment in de zorg

Recruitment in de zorg

Heeft u ook zo’n moeite met het werven en/of behouden van HBO- en MBO-verpleegkundigen? Blijven vacatures soms maanden openstaan? Na jaren van krimp, kampen de ziekenhuizen en werkgevers in de GGZ, VV&T (o.a.thuiszorg) en de gehandicaptenzorg in toenemende mate met een tekort aan goed gekwalificeerd personeel. En dat op een moment dat de vraag naar (complexe) zorg alleen maar toeneemt en van zorgprofessionals andere competenties worden gevraagd. Als zorgwerkgever zult u ‘aan de bak moeten’ om deze mismatch op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Voor menigeen een ‘hoofdpijndossier’. Voor ons een uitdaging waar wij graag onze tanden in zetten.

Aantrekkelijk werkgever in de zorg
Staat u in uw regio bekend als een aantrekkelijke werkgever? Of niet? ‘Bekend maakt (vaak) bemind’. Wij helpen u met uw positionering op de arbeidsmarkt waardoor verpleegkundigen en andere zorgprofessionals bij úw ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis of instelling willen werken. Bijvoorbeeld door het formuleren van een aansprekende boodschap, het schrijven van wervende teksten, het benutten van de juiste communicatiekanalen en het ontwikkelen van communicatiemiddelen zodat u uw wervingsdoelgroepen bereikt, verleidt en in beweging zet. Daarnaast richten we ons op het professionaliseren van uw recruitmentproces zodat de werving van nieuwe collega’s efficiënter, succesvoller én goedkoper verloopt. Hierbij focussen we op snelheid, nauwkeurigheid en uw vermogen om kandidaten te verrassen!

Maar de kracht van uw werkgeversmerk zit in uw bedrijfscultuur. Voelen uw medewerkers zich betrokken bij de koers? Zien zij een ‘stip aan de horizon’ waaraan zij zich kunnen optrekken? Ervaren zij voldoende ruimte om daaraan bij te dragen? Samen met u leggen we hiervoor de basis. Met als gevolg dat uw (huidige en potentiële) medewerkers uw organisatie ook écht voelen.

Aan welke ‘knoppen gaat u draaien? Bel gerust voor een vrijblijvende kennismaking. Tel. 06-2550 2007

Reacties zijn gesloten.