Implementatie van ‘Het nieuwe werken’ bij ING

Met 19.000 medewerkers behoort de ING-Bank tot de drie grootste banken van Nederland. Als interim communicatieadviseur Het Nieuwe Werken maakte ik namens de afdeling HR deel uit van het projectteam dat zich bezighoudt met de implementatie van een veranderproject ‘pur sang’ Het Nieuwe Werken (werken 2.0).

Mijn rol als interim communicatieadviseur

In deze rol was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van verschillende trainingsmodules waarmee ING een gedragsverandering bij managers en medewerkers wil realiseren. HNW is immers niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk aan train-de-trainerprogramma’s  voor verschillende doelgroepen: lijnmanagers, HR-adviseurs en ondersteunende functies. Behalve dat ik de trainingen heb ontwikkeld, heb ik verschillende verschillende werkvormen bedacht om de inhoud tot leven te wekken en verzorgde ik de ondersteunende interne communicatie en verandercommunicatie.

Projectmanagement e-learning

Daarnaast heb ik in samenwerking met een gespecialiseerd bureau het projectmanagement verzorgd voor de realisatie van een Arbo e-learningtool. Deze interactieve tool helpt medewerkers die naar HNW overgaan, zichzelf bewust te zijn van eventuele gezondheidsrisico’s van deze nieuwe manier van werken en geeft hen tips om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Looptijd: juni – december 2012

Reacties zijn gesloten.